Belgische hoevewinkels kunnen zich nu ook aanmelden bij Lekkerder

Sinds zaterdag 4 juli 2020 kunnen ook hoevewinkels/boerderijwinkels in België zich gratis aanmelden op lekkerder.nl.

De Nederlandse startup is sinds maart 2020 actief op de Nederlandse (boeren) markt en krijgt geregeld aanvragen vanuit België.

Plek voor zuiderburen

Thomas Siahaya, initiatiefnemer en aanjager van Lekkerder bij de Boer: “Onze focus ligt op de Nederlandse markt. Daar willen we ons platform eerst goed neerzetten. En dat gaat goed. We denken dan ook dat het verantwoord is om ons platform open te zetten voor onze zuiderburen.” Hij vervolgt: “Ook in België vinden ze het van belang te weten waar hun voedsel vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en dat het lokaal is.”

Minstens zoveel hoevewinkels in België

Ook België kent veel boerderijwinkels. In Nederland zijn dat er meer dan 3.200, volgens het CBR en Wageningen UR. “In Belgie is dat zeker niet minder. Een bourgondisch land, zeker ook als je kijkt naar het zuidelijke deel”, aldus Siahaya.

Uitdagingen

“En daar ligt nog wel een uitdaging”, vervolgt hij. Uitbreiden naar België klinkt logisch, vanwege de taal. Maar zeker de helft spreekt Frans. Dat is iets waar we de komende tijd ook aan gaan werken.”

Aanmelden

Boerderijwinkels/hoevewinkels uit België (maar ook uit Nederland) kunnen zich aanmelden via deze link > https://www.lekkerder.nl/aanmelden/

Reacties

mood_bad
  • Geef als eerste een review!
  • Schrijf een reactie